De beste Hype sneakers: Sacai edition

De beste Hype sneakers
De beste Hype sneakers: Sacai edition

Don’t believe the hype! Dat rapte Public Enemy eind jaren ’80. Toch is een groot onderdeel van de marketingstrategie van merken om hype te creëren en om dat in stand te houden. Door een release te beperken in de hoeveel kicks die beschikbaar zijn voor de verkoop is het aanbod véél kleiner dan de vraag. En het gevolg van een grotere vraag dan het bijhorende aanbod: De prijzen stijgen!

nike sacai collaboration

Het beperkte aantal zorgt voor exclusiviteit. Weinig mensen hebben de schoenen dus je valt meer op als je zo’n exclusieve schoen draagt. Daarnaast hebben de ontwerpers of merken zelf een identiteit en uitstraling waar mensen fan van zijn. Combineer dat met een stukje status en je begrijpt direct: hype sneakers zijn hot!

sacai nike blog klekt

In de ‘Sacai edition’ van de beste Hype sneakers lichten we drie paar sacai x Nike kicks uit die niet mogen ontbreken in je collectie. Sacai is een Japans straatmode merk wat zich kenmerkt door tijdloze, experimentele designs die tevens goed draagbaar zijn. Waar je Nike x sacai sneakers aan herkent zijn de dubbele elementen op de schoen. Een dubbele tong, dubbele veters, dubbele swooshes, etc. Check hieronder onze top 3:

1. Nike x sacai Vaporwaffle “Black and White”

De Vaporwaffle sneaker in samenwerking met sacai is het beste voorbeeld van de ‘dubbele sferen’. De zool, swoosh, veters en tong zijn allemaal lekker aanwezig dankzij hun ‘double trouble’. In een klassieke zwart met witte colorway is deze sneaker zéér gewild en dat zie je aan de prijs!

Nike Nike x sacai VaporWaffle ‘Black and White’ Black and White

Nike Nike x sacai VaporWaffle ‘Black and White’ Black and White

CV1363-001 - Uitgekomen op 06-11-2020
Verkrijgbaar bij marketplaces
€1077.00

 

2. Nike x sacai LD Waffle “Green Multi”

sacai nike ld waffle

De LD Waffle sneaker van Nike en sacai is een stuk subtieler dan de sneaker hierboven. Ook hier zie je dubbele elementen. De ‘Waffle’ zool is een echte klassieker aangezien medeoprichter van Nike, Bill Bowerman, eigenhandig rubber in het wafelijzer van zijn vrouw gooide om te experimenteren met nieuwe vormen voor een onderzool. Het ‘wafel’ patroon zorgt voor meer grip en meer snelheid!

NikeLab LDWaffle ‘Sacai’ Sacai

NikeLab LDWaffle ‘Sacai’ Sacai

BV0073-300 - Uitgekomen op 01-01-2019
Verkrijgbaar bij marketplaces
€618.00

3. Nike x sacai Blazer Low “British Tan”

british tan nike blazer sacai

Last but not least heeft Nike met sacai een variant uitgebracht van de klassieke Nike Blazer. De lage variant die we hier zien is uitgedost in bruin en rood wat de sneaker een stuk gangbaarder maakt dan de bovenstaande varianten. Zoek je dus een sacai paartje maar wil je niet all out gaan? Dan is deze Blazer Low een ideale sneaker voor jou!

NikeLab Blazer Low x sacai ‘British Tan’

NikeLab Blazer Low x sacai ‘British Tan’

DD1877-200 - Uitgekomen op 31-07-2021
Verkrijgbaar bij 10 winkels en 4 marketplaces
€70.00

 

Foto’s: KLEKT, yankeekicks, wethenew, hanzuying