‘Max’imaal comfortabel: Lopen op lucht!

Drie van die
‘Max’imaal comfortabel: Lopen op lucht!

Zowel heren als dames zullen dit herkennen. Je hebt een hele dag gewerkt op hakken of nette herenschoenen. Je komt thuis en daar wachten je favoriete sneakers. Nadat je ze aantrekt voel je het meteen. Je loopt op wolken! Lopen op lucht doen we al sinds eind jaren 70. De Nike Air Tailwind was het eerste model met een Air unit. Zichtbaar werd de luchtbubbel pas 10 jaar later in 1987. De Air Max 1 was revolutionair en ontworpen door Tinker Hatfield. Sindsdien loopt de halve wereld op lucht en daarvan zijn wij als sneakerliefhebbers volledig in de wolken!

1. Nike Air Max ’90 Essential – Infrared/Purple

nike air max 90 essential raptor

Na de Air Max 90 kwam uit in, drie keer raden, 1990. De tweede schoen ooit van Nike met een zichtbare Air unit. In de Nederlandse gabbercultuur kreeg de Air Max 90 een heldenstatus. Al jarenlang is dit model toonaangevend voor de Nederlandse sneakercultuur. De originele colorway was de Air Max 90 Infrared. Gecombineerd met paars krijg je deze schoen! Nieuwsgierig? Haal hem hier.

2. Nike 270 React – Yellow/Mint/Purple

nike air max 270 react

De afgelopen jaren zijn sneakers feller, heftiger en experimenteler geworden. De zichtbare Air unit is al jaren een belangrijk onderdeel van de sneakerwereld. Met de 270 React krijgt de Air unit een nieuwe dimensie. Doordat de bubble breder en groter is krijgt de hak meer stabiliteit en loopt de schoen nóg comfortabeler! Check deze kicks hier.

 

3. Nike Air Max ’95 – Fresh Mint

Nike air max 95 minthttps://sneakerbaron.nl/sneaker/nike-air-max-95-fresh-mint-wit-cd7495-101/

De Air Max ’95 was een nieuwe stap in Air unit land in de jaren 90. Dit model was de allereerste sneaker met een Air unit in de voorvoet van de schoen. Designer Sergio Lozano van de Air Max ’95 raakte geïnspireerd door het menselijk lichaam. Elementen van ribben, spieren, huid en de rest van ons lichaam leidden tot het design van deze sneaker. Met de recente trends en ontwikkelingen van de ‘dad shoe’ heeft de ’95 een nieuwe impuls gekregen! Haal ze hier!