Vandaag is rood!

Drie van die
Vandaag is rood!

Vandaag is rood.. De kleur van jouw sneakers! Rood is een kleur die staat voor kracht. Rood staat voor het trekken van je eigen plan, leven vanuit een liefdevolle basis en het is de kleur van romantiek en sensualiteit. Daarnaast kun je rood natuurlijk ook gewoon heel erg mooi vinden. In deze ‘Drie van die’ vind je alleen maar rode sneakers. Ready? Let’s go!

1. Puma Suede Classic

rode puma suede classic

Zoals eerder beschreven in ons blog ‘Klassiekers met een rede‘ werd de Puma Suede in de hiphopcultuur gebruikt om mee te breakdancen. De schoen was ook populair bij graffitischrijvers. In de Netflix serie: ‘The Get Down‘, die gaat over het ontstaan van hiphop, heeft de schoen een prominente rol. Pas met suède wel op met viezigheid! Goed insprayen is een must als je deze kicks schoon wil houden.

 

2. Converse Chuck Taylor All Star Core

chuck taylor all star converse rood

Je kunt het je wellicht moeilijk voorstellen, maar in de jaren 60 was +/- 80% van de basketbalschoenen markt in handen van Converse. De Chuck Taylor was the go to shoe voor iedereen die zich kenbaar maakte in het profbasketbal. Decennia later zie je de schoen nog steeds overal op straat. Van punk tot hiphop, van tieners tot huisvaders. Iedereen loopt nog steeds weg met de All Star!

 

3. Nike Hyperadapt 1.0

nike self lacing shoe hyperadapt rood

Dit is een zeer bijzondere schoen. Nike maakt furore in de sneakerwereld met een eerste schoen die zichzelf strikt. De E.A.R.L. letters op de tong staan voor Electric Adaptable Reaction Lacing. Oftewel, trek deze schoen aan en de veters worden automatisch aangetrokken. Aan deze techniek hangt echter wel een prijskaartje. Of dat het waard is? Oordeel zelf!