Back to the Bronx met de unieke Nike Air Force 1 “Bronx Origins”

Sneaker nieuws
Back to the Bronx met de unieke Nike Air Force 1 “Bronx Origins”

De Bronx is een buitenwijk van de gigantische metropool New York City. Het is de geboorteplaats van hiphop, aangezien DJ Kool Herc er het eerste hiphop feestje ooit organiseerde in 1973. Zoals te zien op de onderstaande flyer was het ook toen al van belang dat er genoeg ladies binnen waren. Zij betaalde maar de helft van wat de ‘fellas’ moesten dokken. Inmiddels bijna 50 jaar later staat the Bronx nog steeds bekend als een invloedrijke buurt als het gaat om hiphop, basketbal en straatcultuur.

En dat krijgt een eerbetoon middels een nieuwe uitwerking van de Air Force 1. En terecht want de Air Force 1 is legendarisch gemaakt door the streets. Dealers, gangsters en andere imposante figuren droegen de all white Air Force 1 zeer regelmatig en tot de dag van vandaag heeft dat de schoen geen windeieren gelegd. De speciale Bronx editie is een verzameling van nostalgie en toffe details.

bronx low nike air force 1

Zo zien we op de lacejewels ‘1973’ en ‘1982’ staan. Het eerste jaartal is het jaar waarin Kool Herc het eerste hiphopfeestje gaf. Het tweede jaartal is de originele releasedatum waarop de Air Force 1 voor het eerst verscheen. Dit, samen met het vinyl op de insole en de bedrukking op de binnenkant van de onderzool maken van deze sneaker een prachtig eerbetoon aan een cultuur die inmiddels zoveel voor de wereld betekend heeft.

STYLECODE DX2305-100

Foto’s door @prvt.selection