BIG NEWS: Op 02-12 komt de nieuwe Nike Air Max Zephyr uit en jij kunt hem winnen

Sneaker nieuws
BIG NEWS: Op 02-12 komt de nieuwe Nike Air Max Zephyr uit en jij kunt hem winnen

The word is out! Op woensdag 2 december brengt Nike hun nieuwste Air Max model uit. Nike staat er om bekend om verrassend uit de hoek te komen. Daarnaast staat innovatie hoog in het vaandel bij het schoenenmerk. Ze vernieuwen zichzelf constant en ze bewijzen dat wederom met de release van hun nieuwe Air Max sneaker: de Nike Air Max Zephyr. En jij kunt hem winnen! Want zeg eerlijk, de schoen ziet er mega dik uit én bevat de nieuwste Air technologie. Check onderaan deze pagina hoe je mee kunt doen. Let’s go!

VAN BESCHEIDEN NAAR AANWEZIG

De Air collectie van Nike heeft wereldwijd het straatbeeld veroverd. Al meer dan 40 jaar domineert Nike de sneakerscene met maar drie letters. De eerste Nike schoen met Air technologie dropte al in 1978 nadat Phil Knight als enige van 23 ondernemers besloot om de pitch van ruimtevaarttechnicus Marion Franklin Rudy serieus te nemen. Het gevolg? De Nike Air Tailwind. De eerste 250 paar verkochten binnen 24 uur uit!

nike air frank rudy

In 1987 zag de Air Max 1 het licht. De allereerste schoen ooit op de wereld met een zichtbare Air unit in de zool. In de jaren 80 veranderde de wereld snel. Mensen werden losser, creatiever en zowel muziek- als straatcultuur veranderde in rap tempo. Het leidde, volgens ontwerper Tinker Hatfield, tot meer gedurfde creatieve uitspattingen op het hoofdkantoor van Nike. Door het binnenwerk van de Air unit zichtbaar te maken combineerde Nike voor het eerst techniek, mode én sport. En met succes!

visible air nike sketch

Aan het begin van de jaren ’90 dropte Nike wéér een iconisch model. De Air Max 90. Dit model is in Nederland bekend geworden dankzij de gabbercultuur die floreerde in het nieuwe decennium. Tegenwoordig heeft hiphop- en straat cultuur de Air Max 90 ook volledig omarmd. Dankzij de ‘dad-shoe/bulky-shoe‘ trend van de afgelopen jaren hebben andere Nike Air modellen uit de nineties opnieuw hun intrede gedaan. Van de Air Max 95, Air Max 97 tot aan de Air Max 98: je ziet overal waar je kijkt Air bubbles in felle kleuren!

AIR UP TOP

Nike zou zichzelf niet zijn als ze niet bleven vernieuwen, ook op Air gebied. De nieuwe Nike Air Max Zephyr heeft meer Air units dan alleen onder de schoen. Voor het eerst in de luchtige geschiedenis van Nike is Air zichtbaar op de upper van de schoen! Vanaf de wreef tot onder de enkel lopen aan de binnenkant en buitenkant Air units over de schoen. Het zorgt voor meer stabiliteit, meer comfort en laten we eerlijk wezen. Het ziet er ook nog eens heel erg dik uit!

nike air max zephyr air up top

Zichtbare ‘lucht’ op een schoen wordt hiermee in compleet nieuw daglicht gezet. Je voeten worden niet langer alleen ondersteunt door één van de vier elementen. Ze worden dankzij de Nike Air Max Zephyr omarmd door lucht. We zien ook de iconische swoosh terug in deze Air units als kwaliteitsstempel van de partij die een monopoly heeft op ‘lucht en sneakers’. De naam Air Max is wat dat betreft nog nooit zo toepasselijk geweest voor een schoen als bij de Nike Air Max Zephyr.

BIGGER IS BETTER

Dit zien we ook terug in de zool. Als we aannemen dat Max staat voor ‘maximaal’ dan hebben ze dat bij het ontwikkelen van de Air Max Zephyr goed begrepen. Vanaf de hak tot aan het puntje van de teen loopt de gigantische 720 Air unit. Dit zorgt niet alleen voor een ongelofelijk comfort, je kunt ook laten zien dat je de Air technologie volledig omarmd. De Air technologie is tenslotte het bewijs dat je ondanks 22 afwijzingen nog steeds de wereld kunt veroveren. En zeg nou zelf, wie wil dat niet uitstralen?nike air max zephyr
De 720 Air zool is volledig doorschijnend wat een futuristische look geeft die perfect past bij de huidige grafische- en modetrends. Daarnaast is het een ode aan ‘zichtbare lucht’ in sneakers. Zowel de Air Max 97 als de Air Max 98 hebben net zo goed een Air zool die de gehele onderkant van de schoen bedekt. Bij het Zephyr model combineert Nike de hoeveelheid lucht van twee paar schoenen in één zool. Twee keer zoveel lucht, twee keer zo zacht, twee keer zo comfortabel.

WINNEN

Dat wij de nieuwe Nike Air Max Zephyr met open armen ontvangen mogen duidelijk zijn. Gelukkig weet Nike dat ook. In samenwerking met de schoenengigant uit Beaverton, Oregon mogen wij een paar weggeven van het jongste telg van de Air Max familie! Wat moet je daarvoor doen? Tot 2 december kun je via onze socialmediakanalen meedoen aan de actie door onze pagina’s en die van Nike te volgen. Tag je vrienden, reageer onder iedere post over de Air Max Zephyr en laat aan ons te weten in welke maat jij deze schoen wil hebben!