De nieuwste Air Force 1 colab met Travis Scott

Sneaker nieuws
De nieuwste Air Force 1 colab met Travis Scott

Het wereldwijde muzikale fenomeen Travis Scott heeft al meerdere malen bewezen dat hij fenomenaal kan componeren. Voor zijn album ASTROWORLD trok hij een blik aan muzikanten open en rapte op SICKOMODE heel toepasselijk ‘Who put this shit together, I’m the glue”. Dat hij meerdere uiteenlopende elementen kan combineren tot een kloppend geheel is ook zichtbaar in zijn nieuwste samenwerking met Nike. De eerste beelden van Travis zijn nieuwe signature shoe zijn afgelopen weekend verschenen.

travis scott air force 1 tong

Net even anders

De vorige releases tussen Nike en Travis Scott waren altijd ‘net even anders’. Dé release van 2019 was de Jordan 1 Cactus Jack. Met een grotere, omgedraaide swoosh sprong deze meteen in het oog. De eerdere Air Forces van Travis hadden verwisselbare swooshes met een dikke patch op de tong. Wat opvalt aan deze schoen is meteen duidelijk te zien. De kleuren passen in het ‘Travis Scott’ palet waarmee hij zelfs zijn Instagram-filters invult. Over de veters zit een rits vlak van suède en ribstof.

achterkan travis scott air force 1

 

Houston, we have a problem

Houston, Texas. De thuisbasis van Jacque Webster, de echte naam van Travis Scott, moet natuurlijk gerepresent worden op de schoen. De strap op de achterkant van de schoen huisvest een wilden westen-achtige TX. Een duidelijke verwijzing naar zijn hometown in Texas. Waar de schoen erg druk is bevatten deze kicks ook subtiele details. Het dunne draadje mintgroen in de onderzool valt pas op na een paar keer goed kijken.

Release: November 2019

Bij dit soort releases gaat het altijd om geruchten. Naar verwachting komen de schoenen dit najaar uit maar we zullen geduld moeten hebben om dat zeker te weten. Dat de kleurcode bekend is en er al duidelijke foto’s zijn gelekt geeft ons goede hoop voor een spoedige release. Maar let op, ook deze release zal moeilijk te krijgen zijn! Hou ons blog in de gaten voor verdere updates.

onderkant nike air force 1 travis scott

Foto’s:  @kickwhoshow