De samenwerking tussen Nike en Kobe Bryant komt dit jaar ten einde

Sneaker nieuws
De samenwerking tussen Nike en Kobe Bryant komt dit jaar ten einde

Begin vorig jaar ging er een schok door de internationale sportwereld. Bij een helikoptercrash kwam basketbal legende Kobe Bryant, samen met zijn 13 jarige dochter, om het leven. In één klap verloor de wereld een superster en een prachtig mens. Zijn schoenendeal met Nike liep echter nog dit jaar. In december 2020 zei insider Shervin Pishevar dat Kobe niet meer te spreken was over de deal met Nike en dat hij plannen had om het merk te verlaten.

nike deal ended Kobe Bryant Vanessa

Kobe had het plan om een sneakermerk op te richten dat onafhankelijk zou opereren. Op basis van die gedachte droomde hij van een merk dat in handen zou zijn van de spelers. Uiteraard was de naam voor dit merk ook al snel duidelijk: ‘Mamba’. Kobe werd ‘the Black Mamba’ genoemd en Mamba Mentality werd de term waarmee Kobe zijn positiviteit uitstrooide over de wereld. Of dit merk nog gaat bestaan is onbekend. Weduwe Vanessa Bryant heeft in ieder geval besloten om de deal met Nike niet te verlengen. Dit jaar komen er nog ‘Kobe’ kicks uit van Nike. Daarna is het helaas afgelopen.

mamba mentality

Het statement van Nike luidde als volgt: “Kobe Bryant was een belangrijk onderdeel van de hechte connectie tussen Nike en haar consumenten. Hij vormde een sterke stuwkracht voor veel mensen en maakte iedereen om hem heen een beter mens. Hoewel onze contractuele relatie ophoudt, blijft hij voor altijd een zeer geliefd lid van de Nike-familie.” Rest in power Kobe!

GRATIS SNEAKERS

VOLGEN = WINNEN WIN

Wij verloten onder onze volgers elke week een paar exclusieve sneakers.
Blijf op de hoogte van kortingscodes, de beste deals en maak elke week kans!

Ga naar Instagram
Volg @sneakerbaron.nl