Nike React Element 55 x Kendrick Lamar release: 05 november

Blog - Sneaker nieuws
Nike React Element 55 x Kendrick Lamar release: 05 november

Rapper Kendrick Lamar staat bekend om zijn terughoudendheid als het gaat om media aandacht. De artistieke muzikant doet zelden interviews en gaat zeer bescheiden om met social media. Als hij een samenwerking aankondigt is dat regelmatig zeer onverwachts. Zo ook nu! Eerder werkte Kdot samen met Nike voor een paar Nike Cortez, een duidelijke knipoog naar de vroege mode uit Compton. De keuze voor de React Element 55 is dan ook opvallend na de vorige samenwerking. Kendrick laat hiermee zien dat hij klassieke en moderne stijlen beiden waardeert.

buitenkant nike react element kendrick

Op de sneakers zelf staat nergens een directe verwijzing naar de rapper uit Compton. We hoeven niet uit te leggen dat dit past bij zijn persoonlijkheid. De rapper won in 2018 de Pulitzer prijs met zijn album DAMN. Een prestigieuze prijs die voor het eerst in 100 jaar is gewonnen door een niet¬†jazz of klassieke muzikant. Hoog van de toren blazen doet de rapper dus nooit. Deze React Element 55’s laten zich kenmerken door een stijlvolle marmeren look. De buitenkant van de schoen behelst wit marmer, de binnenkant donkergrijs marmer. In combinatie met de minimalistische stijl maakt het marmer deze schoen erg strak.

kdot nike 55 element binnenkant

De grote witte half doorzichtige swoosh op de zijkant is ondanks haar omvang toch subtiel. Duidelijker is de mini-swoosh op de voorkant van de schoen. De React Element 55’s en de eerdere Cortez samenwerking hebben ook overeenkomsten. Het draagcomfort van beide schoenen is bovengemiddeld en de schoenen zijn beiden goed betaalbaar. De schoenen komen morgen uit op 5 november via selecte retailers. Vandaag komen de kicks al uit via webshop van Top Dawg Entertainment. Ga jij ze scoren? Check hieronder de rest van de foto’s.

nose nike react element 55 kendrick

back nike react element 55 swoosh detail nike react element kendrick sole nike react element 55 kendrick lamar detail pulitzer nike react kendrick element on feet nike react kendrick laced up kendrick react element nike zool nike react element kendrick

Foto’s: Sneakernews