Schokkend nieuws: Virgil Abloh overleden op 41-jarige leeftijd

Sneaker nieuws
Schokkend nieuws: Virgil Abloh overleden op 41-jarige leeftijd

Dat ook in de wonderlijke wereld van sneakers en street fashion niet altijd de zon schijnt wordt soms pijnlijk duidelijk. Gisteren kwam, voor velen totaal onverwachts, het nieuws naar buiten dat ontwerper en creatieve virtuoos Virgil Abloh is overleden op 41-jarige leeftijd na een gevecht van twee jaar met een zeldzame, agressieve vorm van kanker: cardiaal angiosarcoom genaamd. Hij koos voor een strijd die plaatsvond achter de schermen zodat hij zich in kon blijven zetten voor talloze belangrijke mode-, kunst- en cultuurorganisaties.

abloh virgil

Want wie Virgil Abloh niet kent: De betrokken ontwerper had als artistiek directeur van Louis Vuitton en als eigenaar van streetbrand “Off-White” een enorme invloed op de ontwikkeling van o.a. (street)fashion, kunst en cultuur. Op sneakergebied vallen de samenwerkingen tussen “Off-White” en Nike het meeste op. Talloze Air Jordan kicks, Nike sneakers en zelfs Converse schoenen werden onder handen genomen. Het resulteerde in de meest besproken modellen van Nike / Air Jordan met als absolute hoogtepunt de Air Jordan 1 “Chicago” in samenwerking met “Off-White”. Zie hieronder de absurde resell-prijs:

Jordan 1 Retro High Off-White Chicago

Jordan 1 Retro High Off-White Chicago

AA3834-101
Verkrijgbaar bij marketplaces
€6728.00

Betrokkenheid is wat Virgil altijd gekenmerkt heeft. Je ziet het aan de reacties op zijn overlijden van allerlei beroemdheden, vrienden, collega’s en andere ontwerpers. Of het nu gaat om mental support, er voor zorgen dat iedereen zich gehoord en gezien voelt of loyale vriendschappen die overeind bleven, ongeacht het succes. Virgil had zijn hart op de juiste plaats en de invloed die hij had op hoe mensen kijken naar sneakers, kleding en kunst is ongeëvenaard. We zullen hem gaan missen. Rest in power, Virgil!

Kanye West Virgil Abloh