Drie van die: Exclusieve sneakers van meer dan €50.000,- (Ja echt!)

Drie van die
Drie van die: Exclusieve sneakers van meer dan €50.000,- (Ja echt!)

De sneakerwereld is fascinerend. Er worden duizenden paren per dag verkocht waarvan sommige nooit bekendheid vergaren. Andere sneakers gaan de geschiedenis in als hét paartje dat iedere verzamelaar wil hebben. Sommige sneakers hebben een fantastisch verhaal, andere zijn gekoppeld aan een beroemdheid en in zulke lage oplage gemaakt dat ze dergelijke bedragen opgeleverd. Vandaag nemen we je mee in de wonderlijke wereld van veel te dure schoenen!

1. Nike SB Dunk Low ‘Pigeon’

Nike Dunk Low sb pigeon

De Nike Dunk Low ‘Pigeon’ heeft een bijzonder verhaal. De schoen werd in 2005 uitgebracht en was volgens vele sneakerheads dé kickstarter van het bewust creëren van ‘hype’ rondom een schoen. Nike begon door te krijgen dat het bewust produceren van extreem weinig paartjes van een specifieke schoen met een goed verhaal zorgde voor enorm veel buzz. Het gevolg? Kopers van de schoen werden via de achterdeur door twee agenten begeleidt naar een taxi die hun thuis bracht omdat óveral rondom de winkels ‘goons’ klaar stonden met messen en geweren om mensen afhandig te maken van hun sneakers. Wil je dit paartje in je collectie hebben? Tegenwoordig betaal je er bijna een ton voor. Insane he?

Nike Dunk SB Low Staple NYC Pigeon Medium Grey/White-Dark Grey

Nike Dunk SB Low Staple NYC Pigeon Medium Grey/White-Dark Grey

304292-011
Verkrijgbaar bij marketplaces
€51912.00

 

2. Air Jordan 11 ‘ Derek Jeter’

jordan 11 air derek jeter suede

Derek Jeter is een oud speler van de honkbalploeg: the New York Yankees. De Yankees hadden in Amerika én ver daarbuiten een gigantische sterrenstatus. Toen Derek stopte met spelen werd speciaal voor gelegenheid een donkerblauw, suède paar geproduceerd van de Air Jordan 11. Het materiaal, de kleur en de ode die de schoen brengt aan de honkballer maakt dat deze release tot de dag van vandaag zeer geliefd is bij verzamelaars. Momenteel staan er maar twee paar op StockX, eentje van pak en beet €90.000, wil je de moeilijk verkrijgbare maat US12.5? Dan betaal je bijna €150.000,-!

Jordan 11 Retro Premium Derek Jeter Midnight Navy/Sail

Jordan 11 Retro Premium Derek Jeter Midnight Navy/Sail

351792-147 - Uitgekomen op 14-05-2017
Verkrijgbaar bij marketplaces
€91472.00

 

3. Air Jordan 4 ‘Travis Scott, Friends and Family’

Travis Scott Nike Air Jordan 4 friends family

Dat Travis Scott een persoon is die sneakers extreem duur maakt op de resellmarkt hoeven we jullie allang niet meer uit te leggen. Wat wel goed is om te weten dat van bepaalde schoenen een ‘Friends and Family’ editie gemaakt wordt. Dit is doorgaans dezelfde schoen, in een andere colorway. De lichtblauwe Air Jordan 4 van Travis Scott kost momenteel zo’n €1.000,- op de resellmarkt. En dit was de ‘gewone’ release van €225,- retail. De paarse variant die voor vrienden en familie is gemaakt is extreem zeldzaam en bijna niet verkrijgbaar. Vandaar dat de schoen door verzamelaars geschat wordt op €55.000,-. Op StockX zijn tevens maar twee maten verkrijgbaar.

Jordan 4 Retro Travis Scott Purple (Friends and Family)

Jordan 4 Retro Travis Scott Purple (Friends and Family)

766296 LN4
Verkrijgbaar bij marketplaces
€676033.00