Drie van die: Sneakers to be like Mike

Drie van die
Drie van die: Sneakers to be like Mike

Deze week zijn de laatste twee afleveringen verschenen van ‘The Last Dance’. De tiendelige documentaire reeks over Michael Jordan zijn gloriedagen bij de Chicago Bulls. In de documentaire komt duidelijk aan bod waarom iedereen ‘like Mike’ wilde zijn. Heel zijn legacy van sneakers en kleding is gebouwd op dit credo. Waan jij jezelf Michael Jordan op het veld? Of zelfs naast het veld? Dan hebben we vandaag iets lekkers voor je, drie paar kicks in de thuiskleuren van de beste basketballer aller tijden! Let’s go!

1. Air Jordan Mars 270 Low zwart/rood

jordan mars nike

We schreven al eerder over een zwart/gele/gum colorway van de Air Jordan Mars 270 Low. We zijn nog steeds fan het model en deze variant past veel beter bij de Chicago Bulls en hun epische winningstreak dan de zwart met gele variant. Elementen van onder andere de Air Jordan 4, Air Jordan 5 en de Air Jordan 1 vind je terug op deze schoen. De zoon van regisseur en Jordan fanaat Spike Lee is verantwoordelijk voor dit model. Ze kosten 150 euro en zijn hier verkrijgbaar.

 

2. Air Jordan Max Aura wit / rood

jordan max aura nike 1

Dit model zien we minder vaak terug bij sneakerheads omdat het geen officiële ‘retro’ is. Desalniettemin vinden we deze kicks erg tof. De veters en vetergaten komen rechtstreeks van de iconische Air Jordan 11. De BRED variant van die schoen werd afgelopen jaar het meest verkocht door Nike/Air Jordan. Doordat deze Air Jordan Max Aura overwegend wit met rood zijn doen ze meer denken aan het ‘thuis’ shirt van de Bulls. Doorgaans spelen basketbalteams thuis in het wit en uit in gekleurd. De Max Aura zijn hier verkrijgbaar en kosten 120 euro.

 

2. Air Jordan 1 Low Gym Red

jordan 1 low gym red

De laatste schoen van dit drieluik ligt het dichtst bij het origineel uit 1985. De lage variant van de Air Jordan 1 is de afgelopen twee jaar flink in populariteit gestegen. We zien duidelijk dat een minder warme variant van het iconische model gewenst is bij de sneakercommunity. Deze wit met rode variant doet denken aan de Chicago colorway. Op de resellmarkt zijn deze schoenen dankzij ‘The Last Dance’ gestegen in prijs. Waar je eerst voor 500-800 euro een paar kon bemachtigen ben je nu al snel 1500+ kwijt. Gelukkig kun je als alternatief gewoon deze bestellen. Met 100 euro zijn ze én een stuk goedkoper én een stuk minder warm. Win win!