Drie van die: sneaker tips voor tijdens het thuisblijven

Drie van die
Drie van die: sneaker tips voor tijdens het thuisblijven

De recente ontwikkelingen omtrent het COVID-19 virus maakt dat we met zijn allen er heel verstandig aan doen om binnen te blijven. Heb jij afgelopen weekend nieuwe sneakers gekocht en kon je niet wachten om iedereen op werk omver te shinen? Het kan zijn dat je deze verwachting bij moet stellen. Maar we zouden de Sneakerbaron niet zijn als we niks zouden bedenken om thuis te kunnen doen. Daarom vandaag in ‘Drie van die’: tips voor tijdens het thuisblijven!

 

1. Simpel maar effectief: clean those sneakers!

pair of clean and dirty sneakers

Het lijkt voor de hand liggend maar is voor veel mensen iets dat bijna nooit gebeurd. Het grondig schoonmaken van je sneakers! Trek je favorieten van Nike, adidas of Jordan uit de kast, haal de veters eruit en prop kranten in de schoenen. Pak een bak met lauwwarm water met een drupje mild afwasmiddel erin. Je kunt vervolgens met een vaatdoek of zachte borstel je kicks gaan boenen! Pak een tandenborstel voor de kleine randjes en een schoon doekje om het sop er weer af te vegen. Veters was je in de wasmachine of tussen je knokkels met wat water en zeep. Steek er nu even energie in, dan kun je na de corona outbreak weer fresh op pad!

 

2. Swap those laces! Veter in, veter uit.

shoelaces kleur vrolijk veters

Het wisselen van veters tussen schoenen kan je sneakergallerij een enorme opfrisbeurt geven. De klassieke Air Jordan 1 BRED ziet er bijvoorbeeld compleet anders uit met rode veters i.p.v. de klassieke zwarte veters. Neem eens lekker de tijd om te kijken van welke schoenen je de veters wil veranderen en wat je daarmee kan bereiken. Witte veters zorgen vaak voor een zomerse look, zeker op een donkere schoen. Dit zie je bijvoorbeeld goed als je witte veters in een paar zwarte Air Force 1’s of adidas Superstars stopt. Veters van een compleet andere kleur die je niet kunt vinden in de schoen zelf leveren soms ook een zeer verrassend effect op.

 

3. Leg die kicks op de gevoelige plaat!

foto kicks ring circle collection

Het huis ligt aan je voeten. Pak lampen erbij, zoek toffe hoekjes in je huis of bouw een iglo van schoenendozen en leg al je kicks binnenin die unit. Verzin het maar! Maak jij een ring van al je schoenen en maak je daar een foto van? Of heeft je zolder een ziek uitzicht en schiet je daar prachtige plaatjes? Tijd genoeg om eens je best te doen op het fotograferen van je collectie. Kun je daarna op social media mooi laten zien hoe jij je tijd nuttig hebt besteed!