Deze drie modellen stegen afgelopen jaar enorm hard in populariteit

Kennisbank
Deze drie modellen stegen afgelopen jaar enorm hard in populariteit

Het afgelopen jaar was een rumoerig jaar. Voor de wereld, voor merken én voor ieder individu. Gelukkig stond niet alles op zijn kop en is er op sneakergebied weer enorm veel interessants gebeurd. We zagen bepaalde modellen succesvoller worden, de ene na de andere hype release werd gedropt en oude modellen zijn uit het stof getrokken om opnieuw te herrijzen. Welke drie modellen maakten een come-back in 2020?

1. De Nike Dunk Low

Bron: JFK

Je kunt er niet omheen. De Nike Dunk Low werd de afgelopen jaren nog vooral weggezet als een ‘skate’schoen en was daarmee niet zo interessant voor ‘niet’ skaters. Zoals je kon verwachten veranderde dat onder andere door de invloed van Travis Scott (zie header foto). Samen met collaborations met o.a. Ben & Jerrys kent de Nike Dunk Low een van de meest succesvolle jaren sinds het bestaan van de schoen. Mocht je een van de bovengenoemde modellen graag willen rocken: Succes! Resell prijzen lopen op tot in de duizenden euro’s.

 

2. De Air Jordan 1 Low

Bron: Nike

Voor de Air Jordan 1 Low geldt een vergelijkbare ontwikkeling. De schoen was begin dit jaar niet zo populair. Het voelde voor veel liefhebbers als een Air Jordan 1 waar iets aan ontbrak. Mede dankzij de (ja, alweer) Travis Scott collaboration heeft de schoen weer meer bekendheid gekregen. Het feit dat de schoen werd uitgebracht in populaire colorways zoals de Court Purple en de UNC colorway maakt dat de schoen weer back on track is.

 

3. De New Balance 327

new balance 327

Bron: New Balance

Dit model van New Balance ademt de sfeer van oude gymzalen en groezelige jaren 70 films. En dat is louter positief! Het gebruik van materialen en de verhouding van de schoen past helemaal perfect bij deze nostalgische sferen. We hebben regelmatig geschreven over de 327 kicks en dat is niet voor niets. Dankzij toffe colorways, lekkere materialen en goed uitpakkende samenwerkingen kunnen we stellen dat New Balance een heerlijk jaar achter de rug heeft! Mede dankzij de 327!

 

Header foto: KLEKT