Hoe blijven jouw schoenen zó nieuw?!

Kennisbank
Hoe blijven jouw schoenen zó nieuw?!

Iedere sneakerhead heeft bovenstaande vraag wel eens gekregen van vrienden of vrienden. De meeste mensen zien schoenen écht alleen als schoenen. Het gebeurt dan ook regelmatig dat hun nieuwe kicks binnen een maand al vies, beschadigd of out of shape zijn. Voor sneakerheads is dit anders. Sneakers hebben cultuur, geven zelfvertrouwen en vertellen een verhaal. Wij gunnen iedereen zo lang mogelijk plezier van hun sneakers. Om die reden geven wij vandaag hét antwoord op de vraag ‘Hoe blijven je schoenen zo nieuw?’. Een aantal tips:

dirty forest clean sneakers adidas nike

1. Hou rekening met het weer

Logisch, zou je denken. Toch gebeurt het regelmatig dat mensen met weer en wind naar buiten gaan op nieuwe kicks. Na twee maanden regen, modder, wind, bladeren en nat afval op straat is het niet gek dat je schoenen daar onder lijden. Ook fietsen ná een fikse regenbui is geen goed idee. Je schoenen zitten precies in de drop-zone van al het vuil dat van de straat omhoog spat.

2. Poets recent vuil er meteen af

Modder, opgedroogde regen en gras zijn de grootste boosdoeners van vieze sneakers. Het voordeel van dit vuil is dat je het er enorm makkelijk afveegt met een schoon vaatdoekje, tissues of een theedoek. Laat je het een week zitten? Dan kruipt het tussen de stiksels, tussen alle randjes en krijg je het er steeds moeilijker af. Dus ben je een middag met de fiets op pad geweest en zit er wat viezigheid op je kicks? Poets ze meteen ff op als je thuiskomt. Het kost maximaal twee minuten en heeft op lange termijn een groot effect!

nike adidas yeezy clean sneaker

3. Match het materiaal van je schoen met je activiteit

De ene schoen is de andere niet. Hou rekening met het materiaal van je schoenen waarmee je op pad gaat. Een middagje de stad in als het 25 graden lukt prima met prachtige suède schoenen. Een avondje stappen is echter een zeer slecht idee met dit materiaal. Schoenvegen van andere mensen, gras, modder, dit alles krijg je heel slecht weggepoetst uit suède. Duik je de clubs in tijdens het weekend? Trek een paar leren stappers aan. Die poets je veel makkelijker op.

4. Loop en beweeg met aandacht

De laatste tip is tevens de meest belangrijke. Let op waar je loopt! Zorg dat je trappen voorzichtig bewandeld zodat je neus en hak niet langs de stenen op schuren. Til je voeten op, stap niet in plassen. Dat soort dingen. Ga je uit eten met al je collega’s? Onder de tafel vind je tafelpoten, onrustige benen van collega’s en stoelpoten. Ga je naar een verjaardag van mensen met een kleine woonruimte? Mensen lopen dichter langs elkaar op en gaan waarschijnlijk op je schoenen staan. Kortom, denk even na wat je mogelijk gaat aantreffen voordat je jouw beste paartje uit de kast trekt. Volg bovenstaande tips op vanaf vandaag en wie weet zeggen mensen over drie jaar: ‘Heb je nieuwe schoenen?’.