De nieuwste kicks van King James

Sneaker nieuws
De nieuwste kicks van King James

Er wordt over weinig basketballers meer gepraat dan over LeBron James. Volgens vele is hij de beste basketballer op dit moment in de NBA, anderen mensen zijn kritisch op hem vanwege zijn arrogante houding op het veld en de bijhorende supersterren status. Na turbulente jaren waarin hij vanuit zijn hometown Cleveland naar Miami vertrok (en weer terug naar Cleveland) speelt hij sinds afgelopen seizoen bij de Los Angeles Lakers. Een onverwachtse move. Wat in die jaren wel steady is gebleven zijn de kwalitatief hoogwaardige basketbal schoenen die King James ontwerpt, samen met Nike.

close up nike lebron 17

Hoogwaardige technieken gecombineerd

Nike staat bekend om haar innovatieve technologieën en altijd doorlopende zoektocht naar mogelijkheden om hun producten meerwaarde te geven. De LeBron 17 biedt een bijzondere combinatie van Nike-techniek. De Air Max luchtbubbel onder de schoen, het Zoom Air luchtsysteem onder de bal van de voet in combinatie met Flyknit materiaal maakt dat je tot grote hoogtes kunt stijgen met deze performance schoen. Of je er net zo goed van gaat basketballen als LeBron zelf. Dat mag je zelf ondervinden!

nike lebron zwart wit 17

Hart op de tong

De tong van de LeBron 17 is het creatieve canvas van de schoen. Iedere colorway krijgt haar eigen tong met daarop iets unieks. De Future Air editie, recent gereleased, heeft een regenboogkleurige tong met daarop een lijnenspel dat hint naar de maskers die ze in de NFL gebruiken. De zwart/witte variant bevat een historisch mozaïek met daarin elementen van de laatste 16 Nike LeBron modellen. We zien niet vaak dat een schoen een vast model heeft waarin één specifiek onderdeel verandert per colorway.

Lebron Nike paars goud 17

Releases

Het ‘Future Air’ model is gisteren gelanceerd via de SNKRS app. Op 27 september komt een andere kleur uit en op 3 oktober komt de zwart/witte editie uit. Er wordt verwacht dat volgende week de Lakers variant uitkomt. Deze is waarschijnlijk geel/paars gekleurd. Hou de SNKRS app in de gaten!

 

Bron foto’s: Nike