His Airness is ready for take off

Sneaker nieuws
His Airness is ready for take off

Michael Jordan vloog eind jaren 80 letterlijk vanaf de vrijeworplijn richting de basket. Tijdens het dunken moest hij oppassen dat hij zijn hoofd niet stootte aan de ring en al zijn bijnamen hebben iets ‘vliegen’ gerelateerds in zich. Zijn eerste signature shoe was natuurlijk de Air Jordan 1 en het iconische model kreeg donderdag een opvallende release.

Fel gedetailleerd

Dat is de kortste samenvatting die we kunnen geven over de Jordan 1 First Class Flight. De overwegend witte colorway heeft een fel gele ondertoon en zit bomvol kleine verwijzingen naar de hoofdinspiratie voor deze schoen. Het magazijn vanuit waar Jordan haar schoenen shipped heeft de ontwerpers input opgeleverd waarmee ze aan de slag zijn gegaan. Zo staan rond de barcode op de achterkant statistieken van His Airness himself genoteerd.

achterkant jordan 1 first class flight

 

Out of the box

De patch bovenaan de schoen, aan de binnenkant, is geprint alsof het een verzendlabel betreft waarmee de schoenen dus het magazijn ‘uit’ worden gestuurd. De Nike Air tong tag is van dikker materiaal gemaakt dan het normaal dunne label dat we gewend zijn en daarnaast loopt er een enkele rode draad door de tong om het kleurenschema van de schoen nét iets meer contrast te geven.

barcode air jordan 1 first class

Signature shoes

Het laatste detail wat echt het noemen waard is vind je aan de buitenkant van de schoen. Boven de swoosh, in de tussenruimte, zit een klein labeltje met daarin de handtekening van Michael Jordan. Zijn handtekening zie je niet vaak terug op kleding van Jordan en dat maakt deze release nét wat specialer. De schoen is binnen een dag stijf uitverkocht. Heb jij hem weten te scoren?

Foto’s: Solebox