Nike viert de vijfde (ha!) verjaardag van de SNKRS App met een nieuwe AF1

Sneaker nieuws
Nike viert de vijfde (ha!) verjaardag van de SNKRS App met een nieuwe AF1

Het blijft de grootste verdeling tussen haat en liefde: de SNKRS app. Nike gebruikt SNKRS om exclusieve releases te droppen middels raffles en a lucky few mogen af en toe genieten van een malse exclusive access. Echter is het meest getoonde scherm binnen de SNKRS app BY FAR de deprimerende boodschap: ‘Your entry wasn’t selected’. Of om in sneakertermen te spreken: L’s pakken voor het leven. Desalniettemin doet Nike haar best om de SNKRS community te voorzien van toffe content.

air force 1 snkrs day

Zo was vorig jaar tijdens SNKRS day het live event leidend in de keuze voor het ontwerp van deze nieuwe Air Force 1. In de app konden members kiezen tussen “een clean schoen” en “veel premium details”. Of tussen “natuurlijke materialen” en “synthetische materialen. De uitkomsten van deze keuzes zijn door de ontwerpers van Nike als rode draad gebruikt in het ontwerp voor de Nike Air Force 1 Low “SNKRS Day”.

snkrs day force 1 air

De sneakers is opgebowud met mesh, geweven materiaal en leer. De chocolade bruine swoosh, tong tags, heel branding en rubberen outsole staan mooi in contrast met de sail upper. De V opdruk op de insoles is een knipoog naar de vijfde verjaardag van de app. En last, but zeker not least, krijgen de sneakers een SNKRS Day hangtag en een speciale schoenendoos ter ere van de release. Een releasedatum is nog niet bekend, maar dikke kans dat dat op 8 augustus is, tijdens SNKRS Day hangtags.

STYLECODE DX2666-100

sail wit nike air force

achterkant air force 1 bruin sail

bruine zool air force 1

snkrs day nike af1