Back to the roots: Converse All Star Pack

Sneaker nieuws
Back to the roots: Converse All Star Pack

Voordat Nike en Adidas de schoenenindustrie kwamen binnenstormen was Converse de grote speler op het basketbalveld. De Chuck Taylor All Star werd in de jaren ’60 en ’70 door iedere basketballer gedragen die er toe deed. De rubberen zool met canvas bovenstuk leverde de gewenste ondersteuning voor enkels en knieën. Met de geavanceerde sportschoenen van tegenwoordig kun je niet bedenken dat de All Star dé basketbalschoen was uit de jaren 70. Om dit te vieren en de impact van deze schoen duidelijk te maken lanceert Converse vandaag het All Star Pack.

converse all star chuck taylor

Dit pakket laat de ontwikkeling zien van het Converse merk en hoe de Chuck Taylor de Pro Leather mogelijk heeft gemaakt. Daarnaast zie je goed hoe de Pro Leather de All Star Pro BB heeft geïnspireerd. De Pro Leather was destijds de eerste schoen van Converse die volledig van leer werd gemaakt. Dit maakte de schoen enorm sterk waardoor NBA superster Julius Erving, a.k.a. ‘Dr. J’, als vanzelfsprekend ambassadeur van de schoen werd. De beste man heeft flink wat ballen door die ring heen gedunkt met Pro Leathers aan zijn voeten.

pro leather nike converse allstar white

De Pro Leather is duidelijk de lead inspiratie geweest voor de All Star Pro BB. Deze performance basketbalschoen is meer van deze tijd. Bijzonder aan de All Star Pro BB is het design. De schoen is overduidelijk ouderwets qua opbouw en lead inspiratie maar dankzij de nieuwe materialen oogt de sneaker super fris. Converse heeft wat ons betreft met dit pakket een prachtig stukje legacy samengevat waardoor je écht een stuk sneakergeschiedenis in huis haalt. Vandaag dropt het All Star Pack bij House of Hoops, vanaf 24 oktober zijn ze elders ook verkrijgbaar.

all star pro bb white red