Drie van die: Nikes voor wie meer dan genoeg geld heeft

Drie van die
Drie van die: Nikes voor wie meer dan genoeg geld heeft

Dagelijks verschijnen er schoenen in de sneakercommunity. De ene dag meer dan de ander en sommige releases zijn pittig exclusief. Sommige releases zijn zelfs zó exclusief dat liefhebbers er duizenden euro’s voor over hebben om een paartje in de kast te kunnen zetten. Vandaag in drie van die: ‘Voor wie meer dan genoeg geld heeft’ de StockX editie. Begin maar vast met sparen!

1. Nike Dunk SB Low Staple NYC Pigeon

Nike Dunk NYC Pigeon

Deze release is erg bijzonder. De Nike Dunk Pigeon kwam uit in 2005 en was voor veel sneakerheads een enorme gamechanger. Nike kreeg door dat wanneer ze een release extreem beperkt maakte qua hoeveelheid, de vraag extreem toenam. Het resultaat? Mensen lagen dagen van te voren voor de deur van de sneakerzaak in New York om een paartje te bemachtigen. Via de achterdeur werd je naar een politieauto geleid die je één buurt verderop afzette omdat het gevaar van beroving rondom de winkel té groot was. Wil je dit bijzondere stukje historie in je collectie? Dat kost je tussen de €5000,- en €15.000,-

Nike Dunk SB Low Staple NYC Pigeon Medium Grey/White-Dark Grey

Nike Dunk SB Low Staple NYC Pigeon Medium Grey/White-Dark Grey

304292-011
Verkrijgbaar bij marketplaces
€51912.00

 

2. Jordan 3 Retro DJ Khaled Grateful

jordan air 3 Khaled dj we the best

Another one. Veel van ons kennen het succes van DJ Khaled en zijn catchphrases about life. Dat hij een gigantische sneakerliefhebber is weten veel ingewijden uit de sneakercommunity wel. De ‘We The Best’ Air Jordan 3 zijn een Friends & Family exclusive, dat wil zeggen dat er alleen vrienden en familie van DJ Khaled een paartje hebben ontvangen. Dit zie je dan ook terug in de verkoopprijs. Er is alleen paartje beschikbaar in maat 41 en die kost je een rond de €18.000,-. Het alternatief is gelukkig de Air Jordan 3 SE ‘Fire Red’.

Jordan 3 Retro DJ Khaled Grateful

Jordan 3 Retro DJ Khaled Grateful

AJ3-770438 - Uitgekomen op 23-06-2017
Verkrijgbaar bij marketplaces
€19394.00

3. Nike MAG Back to the Future

nike mag air back to the future

Iedere filmkenner is bekend met de Back to the Future films. In het tweede deel van deze trilogie trekt Marty McFly een paar Nikes aan uit de toekomst. Deze strikken zichzelf met de iconisch genoemde ‘power laces‘. In werkelijkheid zaten de veters in deze scene vast aan visdraad en trok een productie medewerker op afstand de veters dicht. In 2016 schreef Nike geschiedenis door een gelimiteerd aantal paar te maken van de Nike MAG mét power laces! De veters in deze schoen voelen hoe strak de schoen zit en strikken daarmee zichzelf. Ongelofelijk he? Deze kicks zijn geveild destijds voor het goede doel van Michael J. Fox. Wil je ze kopen op StockX, dan ben je ongeveer €25.000,- kwijt.

Nike MAG Back to the Future (2016) Multi-Color/Multi-Color

Nike MAG Back to the Future (2016) Multi-Color/Multi-Color

H015-MNOTHR-402
Verkrijgbaar bij marketplaces
€161911.00