Klassiekers met een reden

Drie van die
Klassiekers met een reden

1. NIKE Air Force 1 Mid – White/white

De Nike Air Force 1 vindt haar oorsprong in 1982. Van origine een basketbalschoen, maar in de jaren ‘90 groeide de AF1 al snel uit tot statussymbool in de hiphop, gangster en straatcultuur. Op pleintjes, in videoclips en op straat. Overal werd de Air Force 1 gespot. Inmiddels is de Air Force 1 uitgegroeid tot de bestverkochte sneaker allertijden met een gemiddelde omzet van 800 miljoen per jaar! En ja, ook de Baron moest dat getal even op zich in laten werken..

Nike Air Force 1 white

 

2. PUMA Suede Classic – Burgundy/white

Vorig jaar vierde deze schoen haar 50steverjaardag. De Puma Suede lanceerde in 1968. In die tijd was suède een opvallende keuze in materiaal. Walt Frazier, een profbasketballer uit de NBA, werd ambassadeur van de schoen in ’73 en was een van de eerste sporters die bekend kwam te staan om zijn stijl en voorkomen. In datzelfde jaar ontstond hiphopcultuur. Breakdancers waren fan van de schoen om haar stevigheid en soepelheid en waren te spotten bij iedere breakdance battle! De rest is geschiedenis!

grijze puma suede classic

 

ADIDAS Stan Smith – White/Green

Proftennisser Stan Smith kreeg in 1971 zijn eigen schoen bij Adidas. De schoen leefde op in de jaren 80 maar brak definitief pas door in 2014. Daarvoor werd de schoen geprezen om haar ‘natuurlijke’ eenvoud en strakke design. Uit maar liefst 578 verwijzingen in hiphoptracks op Genius.com kun je opmaken dat ook ze ook in de muziek fan waren van de Stan Smith sneaker. De re-release in 2014 werd uitgeleverd aan verschillende mode iconen die eenieder hun eigen custom-made paar kregen. Deze werden massaal gedeeld en zo kreeg de Stan Smith opnieuw een opleving. Een tijdloos, strak, natuurlijk ontwerp. De Stan Smith is sindsdien overal!

witte adidas stan smith