Hoe herken je een namaak sneaker?

Kennisbank
Hoe herken je een namaak sneaker?

Er worden veel sneakers nagemaakt en te koop aangeboden via het internet. Wij leggen je uit hoe je ervoor zorgt dat je alle verschillende modellen bij de juiste winkels besteld en hoe je deze namaak sneakers kunt herkennen.

Namaak sneakers zijn moeilijk te herkennen en bijna niet van de originele sneakers te onderscheiden.

Als iets te mooi is om waar te zijn dan is het ook te mooi!

Nikes zijn over het algemeen niet goedkoop, dit komt omdat ze van duurzame materialen zijn gemaakt en een goede pasvorm bieden. Je hebt er dus lang plezier van. Wanneer je een site hebt gevonden waar bijna alle schoenen worden aangeboden met een korting van 50% dan kan je ervan uitgaan dat er iets niet klopt. Natuurlijk zijn er aanbiedingen op veel sites en kan je een paar sneakers scoren met 50% of misschien wel 70% korting. Wanneer er op het gehele aanbod een korting is van minimaal 50% dan klopt er iets niet.

Bij alle winkels die de Baron heeft geselecteerd kan je veilig winkelen, hier worden alleen echte producten aangeboden. Dus zie je hier een paar sneakers met 70% korting, dan kan dat wel!

Let ook op met sites als Ebay, Marktplaats & tegenwoordig ook Facebook marktplaats. Hier worden veel namaak schoenen aangeboden.

Krijg ik garantie op mijn aankoop?

Bij een officieel verkooppunt krijg je kassabon, dat is dan tevens je garantiebewijs. Een merk als Nike biedt doorgaans twee jaar garantie op de modellen. Geen garantie of geen kassabon doet meestal vermoeden dat het geen originele producten betreft.

Hoe herken ik nu een namaak sneaker?

Het herkennen van een namaak sneaker is niet altijd eenvoudig. De sneakers lijken zeer goed op een origineel. De verschillen zitten in de gebruikte materialen en in het afwerkingsniveau. Bij een imitatie sneaker lopen de stiksels niet altijd recht, zijn geplakte delen vaak niet zorgvuldig geplakt en lopen de stiksels niet altijd juist door. Zie onderstaande screenshots.

Nike imitatie herkennen

Neem de tijd en controleer de sneaker op de genoemde punten, je ziet dan daadwerkelijk het verschil in afwerking.

  • Stiknaden
  • De hoek van het logo
  • Materiaal keuze
  • Veters
  • Positionering logo (ook op achterzijde)
  • Gewicht
  • Vorm van het logo (vaak iets minder vloeiend)

Echte sneakers herkennen

Ook het belangrijk om goed naar het label aan de binnenkant te kijken. Bij een imitatielabel zijn er veelal inconsistenties in lettertypes en ruimtes tussen de letters. Wanneer je onderstaand label bekijkt zie je bijvoorbeeld dat Nikebetterworld verschillende ruimtes heeft bij het imitatielabel. Daarnaast verschilt de dikte en de kleur van de tekst.

Verschil label echte sneaker

Kijk tenslotte naar de plekken die een ander niet ziet. Bijvoorbeeld de binnenzool, is dit met ink bedrukt of is dit een plastic bedrukking die je er makkelijk af kan trekken? Is er onder de schoen een logo te zien of is er minder aandacht aan besteed?

Wil je niet twijfelen koop de sneaker dan in een gerenommeerde winkel, ook hier hebben ze vaak aanbiedingen zodat je een mooie sneaker voor een scherpe prijs kunt kopen.